​Mindfulness kun je leren
Mindfulness betekent "met open aandacht", of "bewust aanwezig zijn in het hier en nu". Door jezelf met open, vriendelijke, nieuwsgierige blik te bekijken, leer je je eigen automatische denk- en gedragspatronen, gevoelens en oordelen kennen. Je leert in het moment naar jezelf, de ander of de situatie kijken zonder dat dit als doel heeft jezelf of de ander te willen veranderen.
Door deze open blik ontstaat er de mogelijkheid om op een bewustere manier te handelen, je minder te laten leiden door de waan van de dag of de stress van het moment. Mindfulness heeft een aangetoond positief effect op concentratie, het vermindert stress en pijnbeleving. Voor een ieder die de kwaliteit van leven wil verbeteren; die wil leren emoties, lichamelijke of psychische klachten beter leren accepteren.
MBSR, 8-weekse
Voor wie is deze training geschikt?
-
Als je veel "in je hoofd" zit, veel piekert of besluiteloos bent
-
Als je meer rust, ruimte en overzicht wilt ervaren
-
Als je last hebt van spanningsklachten zoals: stemmingswisselingen, moeilijk tot rust kunnen komen,
slecht slapen, hoofdpijn, chronische moeheid, prikkelbaar, burn out -
Als je last hebt van angsten of depressie
-
Bij lichamelijke klachten of herstel ervan zoals chronische pijn, psoriasis, hartklachten, hoge bloeddruk,
chronische hoofdpijn en kanker
Data
Momenteel bied ik geen training aan via mijn eigen praktijk.
Kosten
€ 330,- inclusief cd en werkboek
Mindfulness in bedrijf
Wilt u dat uw werknemers zich beter kunnen concentreren, gezonder met stress kunnen omgaan en zich gemakkelijker aan wisselende omstandigheden kunnen aanpassen ? Dat ze beter in staat zijn dat te doen wat echt belangrijk is, vanuit meer balans en werkplezier en daarmee uw bedrijfsresultaat kunnen verbeteren?
Uit recent onderzoek blijkt dat in Nederland 1 op de 3 werknemers last heeft van werkdruk en 1 op de 8 werknemers last van overspannenheidsklachten. 32% van de leidinggevenden erkent het probleem van werkdruk binnen de eigen organisatie. Werkdruk is niet hetzelfde als het druk hebben op je werk. Op het moment dat de balans tussen de werkbelasting en de belastbaarheid van de werknemer verstoord raakt, spreekt men van werkdruk. Tevens blijkt het onderwerp werkdruk een taboe; 45% van de werknemers ervaart het als lastig om de eigen stressklachten bespreekbaar te maken. Gevolgen van stress: ziekteverzuim (150.000-300.00 in Nld per jaar, kosten € 200,- per dag); minder plezier, slechtere concentratie, afname kwaliteit van werken.