top of page
Psycholoog Alkmaar, therapie alkmaar, psychologie alkmaar, mischa van esveld, coaching, training

Soorten coaching

Werkgerelateerde coaching

"Prestaties verbeteren is onlosmakelijk verbonden met medewerkers die goed voor zichzelf zorgen’'

 

Investeren in medewerkers heeft zin. Dat is geen nieuw gegeven. De trend is zichtbaar dat steeds meer bedrijven gebruik maken van coaching in de ontwikkeling van hun menselijk kapitaal. Investering in de persoonlijke ontwikkeling (zie ontwikkelingsgerichte coaching) levert sterke, zelfbewuste medewerkers op die vanuit hun kracht functioneren. Wanneer een medewerker weet wat hij wil en hoe hij zijn kwaliteiten het beste kan inzetten, is hij daarnaast beter in staat zijn loopbaan (zie loopbaancoaching) vorm te geven. Om in te blijven spelen op alle veranderingen zijn sterke doelgerichte medewerkers een belangrijk ingrediënt voor een sterk bedrijf.

 

Wanneer uw medewerker vastloopt,  thuis of op werkvlak, kan het tevens zinvol zijn voortijdig hulp in te schakelen om zo uitval te voorkomen. Ook wanneer een werknemer al ziek is gemeld kan het zinvol zijn in vroeg stadium coaching in te zetten om snelle en efficiënte re-integratie (zie ‘vitaliteit’) en in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter zijn er natuurlijk als werkgever daarin zelfs verplichtingen.

Vitaliteit

“Je kunt de golven niet veranderen, maar je kunt wel leren surfen”
 

 • Heb je stressklachten of ben je burn-out? 

 • Wil je je mentaal fitter voelen?

 • Ben je ziek geweest en verloopt het herstel moeizaam?

 • Pieker je vaak?

 • Heb je slaapproblemen?

 • Ga je re-integreren?

 • Is de balans zoek tussen werk- en privé?

 • Heb je chronische pijnklachten en beïnvloedt dit je werk, sociale contacten en gezinsleven?

 • Ben je regelmatig moe of futloos?

 • Kost het je steeds meer moeite om beslissingen te nemen?Heb je op een van deze vragen met ja geantwoord, dan is coaching misschien wat voor jou. Vitaliteit betekent letterlijk “levenskracht” of “de mate waarin iemand krachtig of energiek is”. De mate waarin je vitaliteit ervaart hangt niet alleen samen met fysieke gezondheid;  ook mentale gezondheid speelt een grote rol. Lichaam, geest en omgeving beïnvloeden elkaar; ze kunnen elkaar versterken of verzwakken. Zo kunnen lichamelijke klachten of pijn effect hebben op je gemoedstoestand. Je raakt uit evenwicht. Andersom kan ook: ingrijpende gebeurtenissen of zware omstandigheden kunnen hun weerslag hebben op je lijf. In een coachtraject komen beide kanten aan de orde. Samen stellen we een plan op om jouw vitaliteit te vergroten. Je mentaal fit en sterk te voelen. Je minder te laten leiden door stress of pijn; je te richten op wat je wel kan bereiken en niet op waar je bang voor bent of niet (meer) kunt.Loopbaancoaching

“Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken”-Mahatma Ghandi

 

In verschillende fasen van je loopbaan kan behoefte aan coaching ontstaan. 

 

Bijvoorbeeld:

 • Je vindt je werk niet meer leuk en wilt weten welk(e) werk (omgeving) beter bij je past

 • Je wilt beter met werkdruk leren omgaan en met meer plezier naar je werk te gaan

 • Je wilt beter voor jezelf opkomen of beter in staat zijn om collega’s aan te spreken

 • Je neemt je werk mee naar huis, piekert veel

 • Je bent op zoek naar een juiste balans werk/privé

 

In de intake proberen we je vraag helder te krijgen. Op basis daarvan maak ik een inschatting van de vorm en duur van het traject.

​ 

Wandelcoaching

Panta Rhei “Alles stroomt, beweegt, verandert”

 

Lopen heeft een aantoonbaar stress verlagende werking. Lopen zet je in beweging, niet alleen fysiek maar ook mentaal. De continue stroom van veranderingen en de complexiteit van de wereld waarin we ons bevinden doet een groot beroep op je denken, je hoofd. 

Naast de metaforische betekenis van het afleggen van je levenspad, of de wegen die je bewandelt, dient lopen ook een ander doel, namelijk in contact komen met je lichaam, er opnieuw naar leren luisteren. Zeker wanneer je lichaam door pijn, vermoeidheid, etc.  een stuk van jezelf is geworden waar je liever van weg blijft, is het een manier om opnieuw in verbinding te leren komen met jezelf. De wandelingen vinden plaats in de Hout, Alkmaar, de duinen Bergen of Egmond aan Zee.

bottom of page